Projecten: BETER – Project ZUYD

beterv3HDDeze illustraties heb ik ontwikkeld binnen het BETER project van de onderzoekstak van Zuyd in Heerlen,

waar ik na mijn afstuderen een half jaar heb gewerkt als ondersteunend vormgever / creatief klankbord.

Verschillende_Poppetjes

BETER (Beweeg, Eet, Verander)

Het BETER programma is een 12 weken durend programma, bestaande uit een beweeg- (BEWEEG), voedings- (EET) en gedragsonderdeel (VERANDER), waarbij deelnemers op maat (door de indeling in subtyperingen) handvatten aangereikt krijgen om de ingeslagen weg naar een gezondere leefstijl achteraf zelfstandig voort te zetten. De inhoud en manier van ondersteuning door de coaches is afgestemd op het subtype van de deelnemer. De subtyperingen zijn een eerste stap naar individuele programma’s (personalized care).

Er zijn vijf subtypen van overgewicht/obesitas in het programma als vertrekpunt, waarvan altijd één het beste aansluit bij het lichaam en karakter van een persoon. Deze subtypen heb ik binnen dit project letterlijk een gezicht gegeven. Hierbij heb ik voor de coaches vijf verschillende kaarten ontworpen die hen kunnen helpen bij de herkenning van de subtypen. Deze kaarten zijn elk voorzien van verschillende kenmerken op het gebied van lichaamsbouw, voeding, spijsvertering en gedrag.

Verschillende_Gemoedstoestanden

In verband met vertrouwelijkheid van de exacte inhoud van de subtypen, toon ik in mijn portfolio enkel de verschillende uitgewerkte personages. De uitgewerkte kenmerk-kaarten zijn vertrouwelijk en kan ik hier niet publiceren.

Meer informatie over dit project:

Yan Schroen Systeemgeneeskunde

Deelnemer BETER Programma